Dorohoi News Logo

Mâncărică de mazăre cu carne de pui

mazare-cu-piept-de-pui

Ingrediente:
1 kg mazăre (congelată)
1 ceapa mare
100 gr amestec legume (morcov, rădăcină de ţelină; mărunţite cu roborul de bucătărie; sau date pe răzătoare)
1 ardei gras
200 gr de rosii decojite si maruntite, suc de rosii sau 2 linguri pasta de tomate
1 buc piept de pui
Sare
Piper
1 foie de dafin
Marar
2-3 linguri ulei
1 l apă sau supă de carne

Mod de Preparare: Într-o cratiţă punem puţin ulei să se încingă, după care adaugăm toate legumele să se călească, dar fără să se ardă. Dupa vreo 5 min adaugăm şi mazărea şi completăm cu apă sau supă de carne şi lăsam sa fiarba la foc mic. Dacă mazărea cumpărată de voi este una tare este bine să o fierbeţi înainte şi apoi o adăugaţi peste legume. Între timp, într-o tigăiţă cu ulei încins, prajesc pieptul de pui taiat in bucati mai mici si condimentat bine. Când mazărea şi legumele s-au fiert, condimentam cu sare, piper si se adauga si rosiile. Dupa ce a fiert bine si a mai scazut adăugăm şi carnea prajita usor în mâncărica noastră. Lasăm mâncărica pe foc până când mai scade sosul. La final presăram marar.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web