Dorohoi News Logo

Supă-cremă de conopidă

supa-crema-de-conopida

Ingrediente:
1 conopida potrivita
3 cartofi
1/2 l. apa
sare, piper
3 linguri ulei sau margarina
2 linguri faina
1 legatura patrunjel
paine uscata

Mod de Preparare: Se spala conopida, se taie bucati si se indeparteaza cotoarele groase. Se curata cartofii, se taie si se pun la fiert impreuna cu conopida 20-25 de minute. Se paseaza zarzavaturile si se adauga sarea si piperul. Se topeste margarina intr-o craticioara, se pune faina si se amesteca continuu pana capata o culoare galbuie; se adauga, putin cate putin, 2-3 polonice de supa, apoi se rastoarna in oala mare cu supa. Dupa ce s-au amestecat bine se mai da 2-3 clocote si se adauga patrunjel tocat marunt si crutoane de paine (bucatele de paine prajite in putin ulei fierbinte).

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web