Dorohoi News Logo

Prăjitură cu vișine și pălărie de bezea

prajitura

Ingrediente:
Blat:
300 g. faina
1 galbenus
200 g. unt
100 g. zahar

Umplutura:
1 kg. visine
300 g. smantana
5 linguri lapte
80-100 g. zahar
3 galbenusuri
1 ou
5 linguri suc de lamaie

Palarie de bezea:
4 albusuri
280 g. zahar
100 g. nuci prajite si macinate

Mod de Preparare: Se framanta un aluat din faina, galbenus, fulgi de unt si zahar. Se infasoara in folie si se da la frigider pentru cca. 30 de minute. Cuptorul se incinge la 200 grade C. Se intinde aluatul. A intins intre doua folii de bucatarie, speciale pentru copt, cea de jos ramanand intr-un final ca baza pentru prajitura...dar daca nu aveti asa ceva, va recomand foliile transparente si subtiri de bucatarie, cu care de asemenea veti putea manevra foarte usor aluatul, ramanand ca dupa ce l-ati intins, sa inlaturati folia de deasupra si sa rasturnati aluatul in forma de copt unsa cu grasime sau tapetata cu hartie de copt. Se ridica o margine si se inteapa cu o furculita in mai multe locuri; se coace la cuptor cca. 15 minute. Se spala visinele, se indeparteaza coditele si samburii si se repartizeaza pe blat. Temperatura cuptorului se reduce la 175 grade C. Se amesteca smantana cu lapte, zahar, galbenusuri, ou si suc de lamaie. Se repartizeaza aceasta compozitie pe visine si se coace 40 de minute. Se bat albusurile impreuna cu zaharul pana ce bezeaua straluceste; se inglobeaza apoi nucile prajite si macinate Se aseaza bezeaua pe prajitura, in forma de valuri. Se coace la cuptorul incins, la temperatura cea mai inalta cca. 5 minute, pana se rumeneste. Se lasa sa se racoreasca si se taie bucati.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web