Dorohoi News Logo

Salată de cușcuș: un aperitiv simplu, sănătos și colorat!

cuscus-cu-legume-intr-o-craticioara-neagra

Ingrediente:
300 gr cușcuș
400 gr de apă
7 linguri de ulei de măsline
400 gr fasole rosie (scursă)
1 roșie
1 morcov
2 fire de ceapa verde
12 ridichi de primavară (aprox.)
1/2 legatură de pătrunjel
3 linguri oțet de cidru
Sare
Piper

Mod de Preparare: În castronul de salată, pune cușcușul cu apă și 1 lingură de ulei de măsline. Se amestecă, se acoperă și se lasă să stea 10 minute. La sfârșitul acestui timp, grisul s-a umflat. Amestecați-l cu o furculiță apoi puneți bolul de salată la frigider timp de 20 de minute pentru a se răci. Între timp, pregătiți-vă umplutura. Tăiați morcovul în cuburi, după ce îl curățați. Faceți același lucru cu roșia. Spălați ridichile și tăiați-le în rondele. Tăiați ceapa, partea albă și tăiați pătrunjelul. Scurgeți fasolea roșie fiartă. Odată ce cușcușul s-a răcit, adaugă în bolul tău, fasolea roșie, morcovii, roșiile, ridichile, ceapa și pătrunjelul. Se condimentează cu 6 linguri de ulei de măsline și 3 linguri de oțet de cidru. Sărați, piperați, amestecați și ajustați condimentele dacă este necesar. Gata, poftă bună!

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web