Dorohoi News Logo

Salată de pui cu maioneză și ciuperci

salata-de-pui

Ingrediente 
300 g carne de pui fiarta sau friptura rece
1 conserva de ciuperci feliate (cca. 300 g) sau 500 g ciuperci proaspete
1-2 castraveti murati
1 ardei rosu gras California sau kapia
1 ceapa mica tocata (rosie, alba sau 2 fire de ceapa verde) sau 2 catei de usturoi
o mana de verdeata: marar si patrunjel
sare, piper negru proaspat macinat
Optional: masline, bucatele de sunca afumata, oua fierte, gogosari murati
Dressing: 2-3 linguri de maioneza de casa facuta din: 1 galbenus proaspat, 1 lingurita mustar, 80 ml ulei, sare
optional: se inlocuieste 1 lingura de maioneza cu 1 lingura de iaurt (preferabil grecesc)

CUM SE FACE
Am avut niste pulpe de pui fripte intregi (la tava) pe care ulterior le-am dezosat si le-am curatat de piele. Eu prefer pulpele de pui pentru ca sunt mai suculente decat pieptul. Puteti folosi si carne fiarta in supa. Important este ca aceasta sa fie rece, scoasa din frigider. Carnea se taie in cubulete mici de cca. 1 cm. Pe langa carne am tocat si o ceapa rosie si mi-am pregatit verdeturile: mararul si patrunjelul. Ciupercile (din conserva) le-am scurs bine insa nu le-am taiat mai marunt: au ramas felii. Daca doriti, puteti inlocui ceapa cu 1-2 catei de usturoi. Primavara puteti folosi ceapa sau usturoi verde. Au urmat castravetii murati (eu am pusi de mine, in saramura), ardeiul rosu (pentru culoare si textura crocanta) si verdeata tocata fin. Am ales un castron potrivit ca dimensiuni in care am pus toate aceste componente tocate. Le-am amestecat delicat ca sa nu le strivesc.

CUM SE FACE DRESSINGUL
Am facut o maioneza rapida (la minut) din 1 galbenus proaspat, 1 lingurita buna de mustar si 80 ml de ulei si putina sare. Nu va zgarciti cu sarea pentru ca maioneza este cea care va sara intreg preparatul! Din aceasta maioneza puteti pune 3 linguri peste componentele salatei sau 2 linguri si pe a treia sa o inlocuiti cu iaurt grecesc. Am macinat putin piper mozaic si i-am mai pus un praf de sare. Apoiam amestecat totul si gata!

Pana in momentul servirii salata de pui cu maioneza si ciuperci se tine la frigider, in cutie inchisa sau acoperita cu folie de plastic. E bine sa se prepare cu macar 6 ore in avans pentru a da timp aromelor sa „se imprieteneasca”.

Salata poate fi servita in castron mare sau in forme ceramice sau de sticla mai mici.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web