Dorohoi News Logo

Prăjitură cu afine

prajitura-cu-afine

Ingrediente: 
200 g faina alba
1/2 plic praf de copt
110 g unt
150 g zahar (de preferat zahar brun)
230 g iaurt simplu
1 cana afine/fructe de padure
3 oua
un praf de sare
1 plic de zahar vanilat

Mod de Preparare: Preincalzim cuptorul la 180 de grade C. Intr-un vas mixam untul (la temperatura camerei) adaugand treptat zaharul. Cand amestecul devine o crema spumoasa, punem cate un ou si cate putin din iaurt, apoi continuam mixarea. Amestecam faina cu praful de copt si zahar vanilat, apoi le incorporam treptat in compozitia de unt si ou. Adaugam un praf de sare. Tapetam doua tavite cu ulei si faina si turnam o patrime din aluat (ochiometric) in fiecare tavita, presaram afine (scurse de surplusul de lichid!!!) si acoperim din nou cu aluat. La final presaram deasupra prajiturii afine sau fructe de padure. Introducem prajitura in cuptor si coacem pana cand devine rumena. Testam cu ajutorul unei scobitori, daca iese "curata" inseamna ca prajitura este coapta. Ma gandesc sa inlocuiesc afinele cu fructe confiate, spre exemplu caise. Va doresc pofta buna si spor !!!

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web