Dorohoi News Logo

Tort cu vișine și bezea

Prajitura-cu-visine-si-bezea

Ingrediente:
Pt. blat:

1 ou,
5 galbenusuri,
100 g zahar,
150 g faina,
1 praf de copt.

Pt. bezea:
5 albusuri,
2 pliculete zahar vanilat,
200g zahar,
1 lingura zeama de lamaie,
visine conservate sau alte fructe proaspete de sezon,
100 g migdale,
1 lamaie.

Mod de Preparare: Mixezi galbenusurile si oul intreg cu 100g zahar pana isi dubleaza volumul. Adaugi faina cernuta cu praful de copt si amesteci, apoi torni compozita intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina sau hartie de copt, cazul meu. Si o coci in cuptorul bine incins aproximativ 30 de minute. Mixezi albusurile cu 200g zahar, zaharul vanilat si zeama de lamaie pana se obtine o bezea tare. Adaugi fructele scurse de siropul in care au fost conservate si le asezi frumos pe tot blatul.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web