Dorohoi News Logo

Chifteluțe de dovlecel la cuptor

chiftelute-de-dovlecel

Ingrediente:
500 gr dovlecei (2 dovlecei medii)
50 gr parmezan ras
1 ou
35 gr pesmet
8 frunze de mentă
Sare după gust
piper la nevoie

Mod de Preparare: Mai întâi, spălați dovleceii și curățați-i de coajă. Apoi radeți-i pe orificiile mari alei răzătoarea și așezați-i într-un prosop curat. Stoarceți bine pentru a elimina apa. Acum puneți dovlecelul ras într-un bol și adăugați parmezanul ras, oul, pesmetul, menta tocată cu un cuțit și condimentați cu sare și piper. Începeți să amestecați cu o lingură, apoi cu mâinile până obțineți un amestec omogen. Odată gata, luați amestecul și formați o chifteluță lungă modelând-o cu mâinile. Se așează apoi pe o tavă tapetata cu hârtie de copt. Repetați operațiunea până când nu mai aveți aluat. Coaceți-le la 190° C timp de 20 de minute (cuptorul trebuie preîncălzit), apoi întoarceți-le și continuați să gătiți încă 15 minute. Scoateți-le din cuptor și lăsați-le să se răcească 5 minute înainte de a le consuma. Chifteluțele de dovlecei la cuptor sunt gata.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web