Dorohoi News Logo

Vinete umplute cu carne tocată

Vinete-umplute-cu-carne

Ingrediente:
4 vinete mari
500 g carne tocată (amestec)
1 ceapă mare tocată mărunt
2 căței de usturoi zdrobiți
o lingură ulei
1 conservă de roșii tocate (400g)
100 g parmezan ras
1 ou
pătrunjel proaspăt tocat
sare
piper

Mod de preparare: Se spală vinetele, se îndepărtează cozile și se taie în jumătăți, pe lungime. Se îndepărtează pulpa cu semințele. Bărcuțele de vinetele se sărează și se lasă să se odihnească circa 30 de minute pentru a elimina excesul de apă. Se încinge cuptorul la 200 de grade Celsius. Vinetele se pun pe o tavă și se coc timp de 20 de minute. Se pregătește umplutura. Se încinge uleiul într-o tigaie. Se adaugă ceapa și usturoiul. Se călesc până se înmoaie. Se adaugă carnea tocată și se rumenește, amestecând frecvent. Se adaugă roșiile tocate și se lasă să fiarbă la foc mic timp de 10 minute. Se adaugă sare și piper după gust. Se oprește focul și se lasă să se răcească. Separat se amestecă parmezanul ras și oul. Se scot vintele din cuptor. Se umplu cu amestecul de carne tocată cu ajutorul unei linguri. Cuptorul se încinge la 180 de grade Celsius și se coc vinetele timp de 30-35 minute. Asta este tot. Poftă bună!

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web