Dorohoi News Logo

Budincă de conopidă cu bacon

1

Ingrediente:
1 conopida marime medie
300 grame fusilli
200 grame branza cheddar rasa
120 grame sunca Praga taiata feliute sau bacon
50 grame faina
50 grame unt
1 lingurita rasa sare
Piper dupa gust
1/2 lingurita nucsoara rasa
1 litru lapte
2 linguri ulei masline

Mod de Preparare: Taiati conopida in buchetele si spalati-o in apa rece. Puneti-o intr-o oala pe foc cu sare si lasati-o sa fiarba 10 minute. Intre timp fierbeti pastele fusilli conform instructiunilor de pe ambalaj. Puneti buchetelele de conopida fierte intr-o tava de cuptor (puteti taia buchetelele de conopida in doua sau trei bucati daca sunt prea mari). Dupa ce pastele s-au fiert puneti-le in tava cu conopida si distribuiti uniform ambele ingrediente. Taiati sunca de Praga sau bacon-ul in cubulete. Incalziti cuptorul la 180 grade.
Preparati sosul alb: Puneti untul sa se topeasca intr-o tigaie mai adanca la foc mic. Cand s-a topit adaugati faina si amestecati continuu cu un tel sau o lingura de lemn pana cand cele 2 ingrediente s-au omogenizat; turnati laptele treptat si lasati compozitia sa fiarba la foc mic; dupa ce l-ati pus pe tot adaugati sarea, piperul, nucsoara. Adaugati jumatate din cantitatea de branza cheddar rasa si amestecati bine pana cand aceasta s-a topit. Luati sosul de pe foc. Aranjati cubuletele de sunca de Praga sau bacon-ul deasupra pastelor si a conopidei din tava. Adaugati sosul alb distribuindu-l uniform pe suprafata tavii. Deasupra presarati cealalta jumatate din branza cheddar rasa. Dati tava in cuptorul incins 30 minute sau pana cand s-a rumenit usor.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web