Dorohoi News Logo

Tartă cu piersici

tarta-piersici

Ingrediente:
50 g unt nesărat
150 g făină
50 g zahăr
1 pliculeț praf de copt
un praf de sare
200 ml lapte
1 esență vanilie sau oricare alta
1 borcan compot piersici 720 ml

Mod de preparare: Încălzește cuptorul. Pe aragaz, încinge o tigaie în care topeși untul. Nu trebuie să îl lași mai mult de 4-6 minute. Pune tigaia la o parte și începi să prepari aluatul de tartă. Într-un castron mare, amestecă făina, zahărul și praful de copt. De îndată ce untul s-a răcit, toarnă-l și pe el în castron. Adaugă laptele, puțin câte puțin, apoi vanilia și vârful de cuțit de sare. Amestecă din nou, până obții un amestec omogen, consistent. Când aluatul este pregătit mută-l în tava pentru copt. Ai grijă să îl întinzi uniform, iar deasupra, peste aluat, pune piersicile din compot, tăiate în jumătate.  Pune totul la cuptor și lasă la copt aproximativ 1 oră, până ce tarta prinde o culoare arămie.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web