Dorohoi News Logo

Pui cu parmezan la cuptor

4

Ingrediente:
Sos de tomate:

1 ceapa mica
60 ml ulei
2 catei de usturoi pisati
1 cutie rosii in bulion taiate marunt (800 ml)
1 lingurita oregano uscat

Pentru pui:
4 piepti de pui file
2 oua
120 grame pesmet
200 grame parmezan ras
60 ml ulei
250 grame mozzarella taiata felii subtiri
10 frunze de busioc proaspat tocate marunt

Mod de Preparar de sos de tomate: Radeti ceapa pe razatoarea mica (veti obtine si sucul acesteia) si caliti-o 2-3 minute intr-o tigaie in care ati pus uleiul la incins. Adaugati usturoiul pisat, iar dupa un minut puneti rosiile taiate, oregano; lasati-le sa fiarba la foc mic 10-12 minute.Preparare pui cu parmezan: Incingeti cuptorul la 180 grade. Spalati pieptii de pui, uscatii cu un prosop de hartie si batetii carnea cu ajutorul unui ciocan pentru snitele; condimentati-o cu sare si piper. Intr-un castron amestecati pesmetul cu jumatate din cantitatea de parmezan si cu putina sare. Intr-un alt castron bateti ouale. Incingeti uleiul intr-o tigaie. Dati pieptii de pui mai intai prin ouale batute, apoi prin mixul de pesmet si parmezan. Lasati pieptii de pui sa se prajeasca in tigaia cu ulei incins 3-4 minute pe fiecare parte, pana se rumenesc. Turnati o parte din sosul de tomate preparat anterior pe fundul unei tavi de cuptor (sa acopere intreaga suprafata a acesteia). Deasupra punetii pieptii de pui prajiti anterior, turnati peste ei sosul de tomate ramas, presarati busuiocul tocat, asezati feliile de mozzarella deasupra si puneti restul de pramezan ras. Tava in care ati pus puiul cu parmezan se da in cuptorul incins timp de 10-15 minute, pana cand mozzarella incepe sa se rumeneasca. Puiul cu parmezan se serveste cald alaturi de o salata verde.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web