Dorohoi News Logo

Paste cu ton la cuptor

paste-cu-ton

Ingrediente:
1ceapa mica tocata marunt
50 grame unt
1 lingura malai
120 ml apa
400 ml suc de rosii
Diverse condimente: oregano, maghiran, etc.
1 legatura patrunjel
200 grame ton din conserva (scurs de ulei)
250 grame paste fusilli
Sare
Piper

Sosul alb cu spanac:
1 ceapa mica tocata marunt
50 grame unt
2 linguri rase faina
400 grame spanac tanar crud
300 ml lapte
200 grame barnza rasa (opriti si pentru topping)

Mod de Preparare: Incalziti cuptorul la 180 grade. Fierbeti pastele conform instuctiunilor de pe ambalaj, clatiti-le in apa, lasati-le la scurs pe strecuratoare. Topiti untul intr-o tigaie, caliti ceapa pana se inmoaie. Puneti malaiul in apa, adaugati sucul de rosii, apoi turnati acest amestec in tigaie, adaugati condimentele si lasati-le sa fiarba la foc mic 5 minute. Adaugati tonul, sarea si piperul; luati-le de pe foc. Topiti untul intr-o tigaie si caliti ceapa pana devine transparenta. Adaugati faina si amestecati continuu. Turnati treptat laptele si amestecati pana cand sosul devine suficient de gros. Adaugati spanacul tocat marunt si mai lasati pe foc 5-7 minute, adaugati apoi branza rasa. Ungeti cu ulei un vas Yena, puneti tonul, pastele, sosul de spanac si amestecati. Deasupra puneti branza rasa. Dati la cuptor 25-30 minute.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web