Dorohoi News Logo

Înghețată cu iaurt și zmeură

inghetata-de-casa

Ingrediente:
8 linguri de lapte condensat îndulcit
450 gr iaurt grecesc
400 ml smântână 30% grasime (foarte rece)
150 gr dulceață de zmeură
1 lingură de apă

Mod de Preparare: Batem smântâna și punem deoparte. Amestecăm iaurtul grecesc cu laptele condensat. Adaugăm smântâna bătută anterior. Amestecați cu o spatulă în timp ce faceți mișcări circulare. Acoperiți cu folie de plastic și puneți la congelator pentru 1 oră. Pentru coulisul de zmeură:
Adăugați o lingură de apă în dulceața de zmeură și amestecați. Încălziți la cuptorul cu microunde timp de 40 de secunde. Strecurați pentru a îndepărta toate semințele. După ce ați strecurat, lăsați coulisul să se răcească la temperatura camerei.
Formarea înghețatei cu un aparat de înghețată: [Dacă nu ai un aparat de înghețată, nu-ți face griji! Pune crema la congelator timp de 2 ore, amestecând cu telul electric la fiecare 30 de minute.] Pentru cei care au aparat de înghețată, porniți-l și turnați crema puțin câte puțin. Lăsați să se amestece timp de 40 de minute. Pentru înghețată folosim o formă dreptunghiulară (de preferat din aluminiu).
Se toarnă jumătate din înghețată în formă și se netezește. Se adaugă coulisul de zmeură și amestecă ușor cu o lingură. Adăugați înghețata rămasă și neteziți. Acoperiți cu folie de plastic și puneți la congelator timp de 2 ore. După aceste 2 ore se lasă recipientul cu înghețată la temperatura camerei 5-10 minute, pentru a face înghețata mai moale. Scoateți folia de plastic apoi serviți înghețata folosind o lingură de înghețată. Gata! Se servește cu puțină dulceață de zmeură.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web