Dorohoi News Logo

Găluștele cu cireșe, o delicatesă de sezon!

galuste

Ingrediente:
300 g cireșe/ vișine din compot,
500 g cartofi,
75 g zahăr,
150 g pesmet,
100 g unt,
130 g făină,
30 g mălai,
1 ou. 
Veți mai avea nevoie de
50 ml lapte,
20 m ulei,
½ linguriță cu scorțișoară
un praf de sare.

Mod de preparare: Pentru început, luați 300 g cireșe sau vișine din compot și scurgeți fructele de zeamă, apoi lăsați la scurs. Cine dorește poate folosi și fructe proaspete, dar trebuie să aveți grijă pentru că e necesar să le scoateți sâmburii. Fierbeți cartofii în coajă cu puțină sare, când sunt gata, se lasă la răcit, apoi se curăță de coajă. Se pun cartofii într-un castron și se pasează foarte bine. Se amestecă cu 30 g unt, 50 ml de lapte și puțină sare până când va rezulta un piure foarte fin, se adaugă 130 g făină, 30 g mălai și un ou.
Pesmetul se rumenește câteva minute. După ce aluatul este omogen, ungeți palmele cu puțin ulei și formați biluțe de aproximativ 30 g și aplatizați cu palmele. Puneți o cireașă sau o vișină în interiorul fiecărei biluțe, apoi strângeți bine ca să se închidă. Puneți într-o tigaie 150 g pesmet și 70 g unt și rumeniți pesmetul, având grijă să amestecați continuu. Adăugați și 75 g zahăr pentru un gust formidabil. După ce este gata, pesmetul se pune într-o farfurie adâncă și se adaugă ½ linguriță cu scorțișoară. Puneți găluștele la fiert, iar când sunt gata le veți pune în pesmet. Tăvăliți cât puteți de bine pentru a fi acoperite pe toate părțile.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web