Dorohoi News Logo

Gogoși italiene

gogosi-italienesti

Ingrediente: 
Pentru maia:

80 g faina
25 g drojdie proaspata
50 ml apa

Pentru aluat:
360 g faina
75 g zahar
un praf sare
coaja de lamaie
80g untla temp.camerei
2 oua intregi
2 galbenusuri

Suplimentar:
ulei pt prajit
zahar pudra vanilat

Mod de Preparare: Intr-un castron punem faina, drojdia, apa din care se framanta o maia care se cresteaza si se lasa la crescut 15 minute intr-un vas cu apa calduta. Intr-un vas se pune faina,se adauga celelalte ingrediente pt aluat si se framanta. Maiaua dospita si scursa bine de apa se pune peste aluat si se framanta din nou, incorporand bine maiaua; se lasa la dospit timp de 1 ora. Se intinde o foaie nu prea subtire dar nici foarte groasa. Taiem cerculete, apoi cu un dop de sticla se decupeaza si cerculetele. Se mai lasa la crescut inca 20 de minute. Se prajesc in ulei incins apoi se tavalesc prin zahar vanilinat.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web