Dorohoi News Logo

Tort cu cremă de zahăr ars

tort

Ingrediente:
Pentru crema de zahar ars:

1,2 l lapte
10 oua
10 linguri zahar
10 linguri de zahar pentru caramelizat
zahar vanilat
esenta de rom
1 lingurita de ness optional

Pentru blat:
8 oua
8 linguri zahar
8 linguri faina
zahar vanilat
esenta vanilie

Mod de Preparare: Prima data ne apucam sa facem crema de zahar ars. Se incalzeste laptele putin cu zaharul. Separat amestecam ouale intregi, apoi turnam laptele peste oua si amestecam incontinuare. Punem si nessul cu aromele. Intr-o tava de tort punem cele 10 linguri de zahar la caramelizat, miscand tava circular pentru a se tapeta cu zaharul ars. Turnam amestecul de oua cu lapte in tava si dam la cuptor la 200 grade pentru cca 30 minute. Ne apucam apoi de blat. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma, apoi se pune treptat cate o lingura de zahar pana devine ca o bezea. Se incorporeaza cate un galbenus si sa nu uitam de arome. Dam mixerul la o parte si adaugam cate o lingura de faina amestecand de jos in sus. Dupa cele 30 minute cat crema de zahar ars a stat la cuptor, o scoatem si verificam daca s-a inchegat, daca da, turmam compozitia de blat si mai dam la cuptor tot pt 30 minute.
La final arata cam asa: Lasam sa se raceasaca in tava, iar apoi punem un platou deasupra si rasturman. O dam la frigider peste noapte cu tava cu tot, fara sa miscam tava. Intre timp siropul de la crema de zahar ars va insiropa blatul.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web