Dorohoi News Logo

Mâncărică de ciuperci „ca la bunica”

ciupercii

Ingrediente:
1 kg ciuperi
1 ceapa (tocata marunt)
1 ardei rosu (taiat marunt)
5 catei de usturoi (pisati)
2 rosi
boia dulce (o ling mica), sare si piper dupa gust
patrunjel pt decor si putin gust
ulei pt calit

Mod de Preparare: Ardeiul si ceapa se calesc la foc mic pana isi schimba culoare. Se curata ciupercutele, se clatesc si se pun la fiert cateva minute. Cand ciupercutele sau fiert, se scurg de apa si se pun peste ceapa si ardei, se pune o canita de apa si cu capac acoperit se mai lasa timp de 20 de minute. Intre timp se pun rosile (date pe razatoare) sau bulion, usturoiul pisat, boia, sarea si piperul si se mesteca bine cu o lingura de lemn. (daca doriti sa fie mai zemoasa mai puneti putina apa (si dati gustul dorit). Se serveste cu paine sau mamaliga dupa preferinta.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web