Dorohoi News Logo

Papricaș ardelenesc de pui

2

Ingrediente:
500 g piept de pui (sau pulpe)
1 ceapa (tocata marunt)
boia, sare piper dupa gust
200 g smantana grasa +(50 g smantana lichida)
o lingura de faina

Mod de Preparare: Se pune ceapa la calit si cand devine albicioasa, se adauga boia si se amesteca bine sa nu se prinda de oala. Se pune apoi carnea de pui (taiata marimi potrivite) si se lasa la inabusit sub capac aproximativ 10 minute (la foc mic), se toarna apa ferbinte peste carne, cat sa acopere, se da gust cu sare si piper si se lasa la fiert pana cand carnea este fiarta si mai scade putin din apa. Inainte de a se lua de pe foc se pune smantana (se face un sos din smantana si lingura de faina) si se amesteca usor sa nu se prinda de oala. Se serveste cu mamliguta calda.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web