Dorohoi News Logo

Brioșe cu afine

muffins-cu-afine

Ingrediente pentru 12 briose grasune:
400 gr afine
350 gr faina
150 gr zahar brun
120 gr unt
150 gr iaurt natural
3 oua
un pliculet praf de copt
esenta de vanilie
hartii pentru briose si optional zahar praf pentru pudrat

Mod de Preparare: Untul il topesti la bain-marie si il lasi sa se raceasca putin. Pornesti cuptorul sa se incalzeasca la 180 de grade. Intr-un vas pui ouale, zaharul brun, iaurtul, esenta de vanilie si untul topit. Mixezi bine si adaugi faina amestecata inainte cu praful de copt. Omogenizezi si adaugi si afinele bine spalate, scurse si urscate pe un servet. Amesteci cu grija, cu o lingura, incercand sa zdrobesti cat mai putin bobitele de afine. Asezi hartia de briose in forme si torni compozitie cat sa mai ramana doar un deget de hartie deasupra. Dupa ce bagi tavile la cuptor pentru 30 de min se intampla magia si briosele cresc mari, pufoase, mai sa dea pe afara. Le lasi sa se raceasca in forme sau pe un gratar. Chiar inainte de a le servi le pudrezi cu zahar. Pofta buna!

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web