Dorohoi News Logo

Cartofi cu ierburi aromatice și sos alb

cartofi

Ingrediente pentru 3-4 portii:
750 gr cartofi
150 gr iaurt natural
150 gr smantana
o lingura si jumatate de ulei de masline
rozmarin, oregano, cimbru in cantitate "la ochi"
o capatana mica de usturoi

Mod de Preparare: Cartofii ii cureti de coaja, ii speli, ii tai pe din doua si ii pui la fiert cam 10-15 min, pana cand o furculita infipta intra aproape usor (nu trebuie sa fie complet facuti). Ii pui la scurs intr-o strecuratoare si ii lasi putin sa se raceasca. Separat, intr-un bol, amesteci uleiul cu smantana, iaurtul, mirodeniile si usturoiul taiat marunt. Scalzi cu grija cartofii in sos si ii lasi la imprietenire 10 min. Numai bine cat sa dai drumul la cuptor si sa il setezi la 200 de grade. Tapetezi forma cu hartie de copt si pui cartofii sa se rumeneasca pentru 35-45 de min. Pofta buna!

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web