Dorohoi News Logo

Pui în sos de bere

pui-in-sos

Ingrediente pentru 6 portii:
500-600 gr piept de pui (o caserola)
2 cepe
250 de gr rosii taiate bucati (conserva Cirio)
400 gr de fasole verde (sunt pungute congelate chiar la gramajul asta)
30 gr de unt
50 gr faina
250 ml bere
250 ml supa de pui
120 gr smantana usoara 12 %
sare si piper

Mod de Preparare: Cam in 25 de min e gata totul, mai ales daca ai o caserola de piept de pui gata taiat bucati. Mai intai pui fasolea la fiert, in apa deja clocotita, pentru 5-7 min. Intr-o alta oala, in caz ca nu ai supa de pui gata facuta, pui 250 ml de apa la fiert cu un cubulet Knorr sau altceva similar. Intre timp, tai ceapa solzisori. Intr-o tigaie incapatoare (e important aspectul asta!), incingi untul si pui la prajit puiul cateva minute, adaugi si ceapa, condimentezi si mai lasi inca 2-3 min. Deasupra torni supa, berea si fasolea si lasi putin la fiert. Adaugi in ploaie faina, amestecand in continuu pentru a nu se forma cocoloase, pui si rosiile si lasi iarasi nitel la fiert. Spre final, pui si smantana, cat mai aproape de momentul in care stingi focul, ca sa nu se branzeasca. Daca iti place, poti adauga si niste patrunjel tocat. Pofta buna!

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web