Dorohoi News Logo

Chifteluțe de mazăre

mazare

Ingrediente:
o conserva 500 gr mazare
2 oua
o ceapa
o lingura de marar
cimbru, ghimbir, piper, sare
putina faina
ulei

Sos:
4 linguri de smantana usoara
o lingura plina de branza topita
trei degete de branza telemea
o lingura marar
1-2 catei de usturoi

Mod de Preparare: Pentru sos se amesteca toate ingredientele si cu asta a terminat, il punem de-o parte. Mazarea se pune la fiert in apa suficienta cam 10 min. Apoi se paseaza in blender sau cu mixerul de legume, se adauga 2 oua batute, ceapa tocata marunt, mararul si condimentele. Amestecul omogenizat se da putin la rece (15 min). Cu o lingura se formeaza in palme chiftelutele si se tavalesc usor printr-un strat fin de faina. In tigaie se incinge uleiul, cam de 2-3 degete cat sa acopere aproape integral chiftelele. Cand uleiul este incins, se cufunda chiftelutele si se tin 5 minute, intorcandu-le la jumatea timpului de pe o parte pe alta, pana se rumenesc un pic. Se scot alaturi, pe o farfurie peste care ai pus un servetel, ca sa scurgi surplusul de ulei.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web