Dorohoi News Logo

Salată de ton cu fusilli

salata_de_paste_cu_ton

Ingrediente pentru 6 portii:
400 gr fusilli
400 gr ton din conserva, in ulei
250 gr fasole verde (conserva)
250 gr fasole alba (am folosit din cea rosie, din conserva)
250 ml iaurt natural Campina (si inca pe atat pentru servire)
sucul de o jumatate de lamaie
o ceapa potrivita
patrunjel tocat
sare

Mod de Preparare: Pastele le fierbi ca-n indicatiile de pe pachet, adaugand fasolea verde in ultimele 5-7 minute de fierbere. Concomitent, intr-o alta oala fierbi tot atata timp cat pastele fasolea alba. Pastele cu fasolea verde se clatesc, se scurg si se lasa sa se raceasca. Procedezi la fel si cu fasolea alba. O scurgi, clatesti si racesti. Apoi o amesteci cu iaurtul, putin ulei din conserva de ton, zeama de lamaie, putina sare. Adaugi pastele, tonul maruntit, fasolea verde, ceapa taiata solzisori si amesteci bine, cu grija sa nu pasezi compozitia. Deasupra presari patrunjel tocat. La masa poti pune alaturi un bol cu iaurt din care fiecare sa se serveasca cat doreste si jumatati de lamaie.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web