Dorohoi News Logo

Prăjitură cu gem de prune

prajitura_cu_gem

Ingrediente pentru o tava de 38cm x 25cm:
Aluat:

250 gr unt
250 gr zahar
5 galbenusuri
1 ou intreg
aprox. 400 gr faina

Umplutura:
350 gr gem de prune
200 gr zahar
5 albusuri
100 gr nuci pisate
50 gr migdale
o lingurita otet

Mod de Preparare: Se amesteca toate ingredientele si se obtine un aluat potrivit de tare, nelipicios, manevrabil. Se intinde cu facaletul in tava tapetata cu hartie de copt. Peste el, cu ajutorul unui cutit de masa sau cu o spatula, se intinde gemul. Albusurile se bat spuma ca pentru bezea, se adauga zaharul, otetul, nucile si migdalele pisate. Se toarna cu grija peste prajitura si se intinde uniform. Se pune la cuptorul preincalzit la 180 de grade, pe un rand mai degraba jos, la foc potrivit (170-180 de grade, mai mult de jos) cu atentie sa nu se rumeneasca prea tare, pentru 40-45 min. Pofta buna!

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web