Dorohoi News Logo

Legume și creveți la wok

legume-si-creveti-la-wok-

Ingrediente:
250 gr de creveti
2 linguri sos de soia
suc de la 1 lamaie
1 lingurita de ghimbir pudra (sau proaspat)
2 catei de usturoi
1/2 lingurita piper
1 broccoli
3 morcovi
1 dovecel
1 ardei rosu
2 linguri ulei de susan
3 salote
1 lingura de amidon
2 linguri de sos de peste (nuoc nam)
200 ml apa
Pentru decor
ceapa prajita
coriandru proaspat tocat
susan

Mod de Preparare: Se amesteca crevetii curatati + sosul de soia + suc de lamaie + 1/2 lingurita ghimbir + 1 catel de usturoi tocat + piper. Se infoliaza si se da la frigider timp de 30 de minute.
Spalati si taiati legumele: indepartati cozile de broccoli, taiati morcovii in fasii, dovleceii in felii si ardeiul in cuburi. Se toarna ulei de susan in wok. Cand este fierbinte, se adauga crevetii din marinada si se rumenesc. Odata gatiti, dati deoparte crevetii, scurgandu-i. Adaugati in woc salotele tocate, al doilea catel de usturoi tocat si 1/2 lingurita de ghimbir si sotati cateva minute. Adaugati ardeiul + morcovii + dovleceii + broccoli si gatiti cateva minute (gatiti-le mai mult daca doriti legumele mai fragede, mai putin daca doriti sa fie crocante). Adaugati apoi si crevetii gatiti. Dizolvati amidonul de porumb in sosul nuoc mam. Adaugati apa si amestecati. Se toarna acest preparat in wok si se gateste pana cand sosul se reduce. E gata! Serviti cu ceapa prajita, susan si coriandru proaspat tocat! Puteti insoti acest wok cu orez sau taitei.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web