Dorohoi News Logo

Brioșe cu nuci și ghimbir

1

Ingrediente:
175 ml iaurt
75 ml ulei
2 -3 linguri pudra de roscove/cacao
100 grame zahar
100 grame faina integrala
75 grame faina alba
1 lingurita praf de copt
2 oua
sucul unei portocale
1/2 lingurita ghimbir
un praf de sare
nuci

Mod de Preparare: Intr-un bol mixam uleiul cu zaharul, pana cand cel din urma se topeste. Adaugam pe rand cate un ou si mixam in continuare. Urmeaza sucul de portocala si iaurtul. Omogenizam bine si adaugam faina cu praful de copt, prudra de roscove si ghimbir. Mixam inca putin ... plus un praf de sare si suntem aproape gata. In tava de briose pregatita cu hartiute punem cate o lingura din compozitia noastra si nuci cat cuprinde. Adaugam la fiecare briosa inca 2 linguri de aluat si la final alte cateva nuci. Introducem tava in cuptorul preincalzit pentru 25-30 de minute. Timpul de coacere difera de la cuptor la cuptor ...cel mai indicat este sa facem testul cu scobitoarea. La final scoatem briosele pe un platou si le lasam sa se raceasca.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web