Dorohoi News Logo

Zacuscă de fasole

zacusca-de-fasole

Iată ce ai nevoie:
500 g fasole boabe
2 cepe mari
3-4 ardei grași roșii copți
4-5 roșii mari
4-5 căței de usturoi
100 ml ulei de floarea-soarelui
Sare și piper, după gust

Mod de preparare: Fierbe fasolea în apă cu sare până devine moale. Scurge apa și las-o să se răcească. Într-o tigaie mare, încinge uleiul și călește ceapa tocată mărunt până devine aurie. Adaugă ardeii grași copți tăiați cubulețe și roșiile decojite și tăiate cuburi. Gătește timp de aproximativ 15-20 de minute până când ingredientele se înmoaie și se combină bine. Adaugă fasolea fiartă și usturoiul zdrobit și amestecă bine. Continuă gătirea până când zacusca are o consistență omogenă. Condimentează cu sare și piper după gust. Poți adăuga boia afumată, foi de dafin, cimbru și alte condimente. Toarnă zacusca caldă în borcane sterilizate și închide-le ermetic.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web