Dorohoi News Logo

Zacuscă de pește

Zacusca-de-peste

Ingrediente:
500 g de pește (de preferat somn sau crap)
3 cepe mari
4-5 roșii mari coapte
2 ardei grași roșii copți
100 ml ulei de floarea-soarelui
Sare și piper, după gust

Mod de preparare: Spală și curăță peștele, apoi taie-l bucăți mai mici. Într-o tigaie mare, încinge uleiul și călește ceapa tocată mărunt până devine aurie. Adaugă ardeii grași copți tăiați cubulețe sau fâșii și roșiile coapte, decojite și tăiate cuburi. Gătește totul până când ingredientele se înmoaie și se combină bine. Adaugă bucățile de pește și continuă să până când peștele este gătit și zacusca are o consistență omogenă. Condimentează cu sare și piper după gust. Toarnă zacusca fierbinte în borcane, pune capacele, acoperă-le cu o pătură și lasă-le la răcit, apoi depozitează-le într-un loc răcoros.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web