Dorohoi News Logo

Zacuscă de dovlecei

zacusca-de-dovlecei

Vei avea nevoie de:
2 kg dovlecei
6 cepe mari
10 roșii mari coapte
250 ml ulei de floarea-soarelui
4 linguri de zahăr
Sare și piper, după gust
3 foi de dafin

Mod de preparare: Spală, curăță și taie dovleceii în cuburi sau fâșii. Într-o tigaie mare, încinge uleiul și călește ceapa tocată mărunt până devine aurie. Adaugă dovleceii tăiați și roșiile coapte, decojite și tăiate cuburi. Gătește timp de aproximativ 15-20 de minute până când ingredientele se înmoaie și se combină bine. Adaugă zahărul și amestecă bine. Lasă totul la fiert cam o oră sau până când zacusca de dovlecei are consistența potrivită. Condimentează cu sare, foi de dafin și piper după gust. Toarnă zacusca fierbinte în borcane și sterilizează-le în cuptor. Vei avea zacuscă pentru iarnă, delicioasă, cu gust de vară și aromă de roșii coapte.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web