Dorohoi News Logo

Zacuscă cu ciuperci

Zacusca-de-ciuperci

Ingrediente:
2 kg de ciuperci
1 kg de ardei capia
1 kg roșii coapte
400 g ceapă
4 căței de usturoi
200 ml de ulei
Sare
Piper
Foi de dafin

Mod de preparare: Coace ardeii pe grătar, la flacăra aragazului, pe tablă sau în cuptor. Apoi curăță-i de coajă și semințe. Taie mărunt ceapa și călește-o în puțin ulei, apoi adaugă puțină apă și continuă să gătești. Ciupercile și ardeii se toacă mărunt și se adaugă peste ceapă. Mai pune apă, acoperă cu capacul pe jumătate și lasă la gătit, amestecând din când în când. Roșiile se spală și se coc, apoi se curăță de coajă. Le poți trece printr-o mașină de tocat sau le poți toca mărunt. Apoi, adaugă-le peste ciuperci și ardei. Asezonează cu sare, piper și frunze de dafin. Dacă îți place zacusca picantă, adaugă și feliuțe de ardei iute. Lasă totul la fiert și când scade zacusca suficient, ia-o de pe foc. Pune-o în borcane, sterilizează-le și bucură-te de acest preparat senzațional.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web