Dorohoi News Logo

Borș țigănesc

bors

Ingrediente:
- 300 gr de carne de porc;
- 3 cartofi;
- 2 cepe;
- o sfeclă;
- 100 gr de varză;
- 3 roșii;
- 2 morcovi;
- 4 linguri de untură;
- sare;
- piper;
- leuștean;
- apă.

Mod de preparare: Taie carnea de porc cubulețe și pune-o la prăjit în două linguri de untură. Taie separat cartofii, morcovii, sfeclă, iar ceapă curat-o și tăi-o mărunt. Taie varză fideluta, iar roșiile în felii mari. Pune toate legumele, mai puțin roșiile, într-un ceaun cu două linguri de untură și lasă-le să se inabuseasca, după care adaugă apă și lasă amestecul să fiarbă. Pune roșiile în vasul în care s-a prăjit carnea, apoi amestecă-le pe toate, adaugă apă clocotită, potrivește cu sare și piper și lasă să fiarbă aproximativ 30 minute. Focul nu trebuie să fie iute, ci moderat. La final, adaugă leușteanul tocat.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web