Dorohoi News Logo

Prăjitură Norișor

1

Ingrediente:
Pentru blat:

100 gr zahar
5 galbenusuri
10 linguri de apa
200 gr faina
1 plic de praf de copt
1 plic zahar vanilinat

Pentru crema:
250 gr unt
100 gr fulgi de cocos
100 gr zahar
350 ml lapte
1 lingura de amidon
Esenta de vanilie

Pentru bezea:
5 albusuri
100 gr zahar
25 gr ciocolata alba

Mod de Preparare:
Preparam blatul:
Frecam bine galbenusurile cu zaharul si cu zaharul vanilinat, pana se face o crema, apoi adaugam apa si in final, faina amestecata cu praful de copt. Ungem o tava cu unt si intindem bine compozitia obtinuta. Introducem tava in cuptorul incalzit, la foc mic, pentru 20 min.
Preparam crema: Amestec zaharul, fulgii de cocos, amidonul, apoi adaug laptele si pun cratita pe foc mic, amestecand continuu pana se ingroasa. Dupa ce se racoreste adaug esenta de vanilie. Mixam bine untul si adaug din compozitia de mai sus cate o lingura, pana cand o incorporez in totalitate.
Preparam bezeaua: Pe baie de abur batem bine albusurile cu zaharul.
Montam prajitura astfel: Peste blatul racit adaugam crema, o nivelam bine apoi punem bezeaua, la final radem ciocolata alba. Lasam la rece (cine rezista), sa se aseze bine prajitura dupa care poate fi portionata si servita, asta daca nu ati gustat deja!!!

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web