Dorohoi News Logo

Fasole bătută sau frecată

Fasole

Ingrediente:
300 gr. de fasole boabe (fiarta si scursa, o conserva)
O jumatate de lingurita de chimion
O lingura cu pasta de susan
2 linguri cu ulei de masline
Cateva fire de patrunjel spalat
Piper proaspat macinat
O ceapa verde (curatata si spalata)
Pasta de ardei iute
Cateva boabe de mustar

Mod de Preparare: Taiem ceapa verde in rondele. Tocam marunt patrunjelul. Pregatim un blender in care punem trei sferturi din cantitatea de fasole boabe fiarta. Adaugam ceapa verde, dar pastram cateva rondele pentru ornat. Punem patrunjelul, semintele de chimion, uleiul de masline si pasta de susan. Condimentam cu piper macinat. Mixam pana cand obtinem o pasta fina. Punem pasta obtinuta peste fasolea boabe ramasa intreaga. Amestecam, gustam si condimentam, daca mai este nevoie. Ornam cu rondele de ceapa verde, boabe de mustar si pasta de ardei iute. Servim simpla, cu paine calda sau ca si garnitura. POFTA BUNA!

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web