Dorohoi News Logo

Tartă cu smochine și mascarpone

tarta

Ingrediente: 
O foaie de aluat pentru foietaj (sau aluat dulce pentru tarta)
250 g. de mascarpone
4 oua
150 g. de zahar pudra
50 g. de fulgi de cocos (sau da faina de migdale)
5-6 smochine mari 
O lingurita cu coaja rasa de portocala
O lingurita cu extract de vanilie

Mod de Preparare: Punem ouale intr-un bol. Adaugam zaharul pudra si branza mascarpone si amestecam cu mixerul timp de 4-5 minute pana la omogenizare. Trebuie sa obtinem o crema fina.
Adaugam extractul de vanilie, coaja rasa de portocala si fulgii de cocos sau faina de migdale si amestecam cu o spatula, pana la omogenizare. Taiem coada smochinelor, le taiem in jumatate si apoi le taiem in cate 3-4 felii pe fiecare. Incalzim cuptorul. Pregatim o forma pentru tarta cu diametrul de 26 cm, in care punem aluatul fraged. Aranjam foietajul pe toata suprafata formei, inclusiv pe marginile inalte, si apasam usor, pentru a se mula pe vas. Taiem si indepartam marginile de aluat in exces. Turnam crema de mascarpone, oua, zahar si cocos (sau faina de migdale) si nivelam usor. Aranjam deasupra feliile de smochina. Introducem prajitura cu smochine in cuptorul incalzit la 180 de grade, pentru aproximativ 50 de minute. Cand tarta cu fructe este rumenita pe margini si usor caramelizata pe toata suprafata, o scoatem din cuptor. Servim calda sau rece, simpla sau chiar cu inghetata.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web