Dorohoi News Logo

Crumble cu mere

Crumble cu mere

Ingrediente:
2 mere (mari)
70 gr faina de orez
60 gr unt
30 gr de zahar
60 gr migdale pudra
1 lingurita scortisoara

Mod de Preparare: Curatati merele apoi taiati-le in bucati mici. Intr-o tigaie la foc mic, se topeste o ligurita de unt se adauga merele si scortisoara si se calesc pentru aproximativ 10 minute. Preincalziti cuptorul la 180°C. Între timp, pregatiti crumble-ul: intr-un castron de salata, puneti untul, faina, pudra de migdale si zaharul. Amestecati cu degetele pentru a obtine un efect de nisip. Imediat ce merele s-au calit, puneti-le intr-o forma de copt si aranjati crumble-ul deasupra. Coaceți timp de aproximativ 20 de minute (paoate un pic mai mult in funcție de cuptor). Daca se rumeneste prea repede, puneti o foaie de aluminiu deasupra si coaceti pentru restul timpului. Odata gatit, serviti asa cum este sau insotit de o lingura cu inghetata de vanilie.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web