Dorohoi News Logo

Prăjitură Rafaello

Prajitura-Raffaello-2

Ingrediente:
Blat:

7 oua
7 linguri zahar
7 linguri faina
1/2 praf de copt

Crema 1:
6 galbenusuri
10 linguri zahar tos
1 lingura faina
2-3 linguri lapte
3 pliculete zahar vanilat
1 pachet de unt

Crema 2:
6 albusuri
15 linguri zahar
180g nuca de cocos

Mod de Preparare: Blatul: Separam ouale, albusurile se bat spuma cu un praf de sare si cele 7 linguri de zahar, dupa adaugam galbenusurile si mixam in continuare pana se incorporeaza bine. Faina o amestecam cu praful de copt dupa care o adaugam peste albusurile spuma si amestecam usor cu un tel de jos in sus. Coacem 4 foi pe fundul unei tavi unsa si tapetata cu faina. Atentie foile nu se pun una peste cealalta dupa ce le coacem pentru ca se vor lipi.
Crema: Intr-o cratita amestecam galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat, faina si laptele. Fierbem compozitia pe abur pana se ingroasa. Cand e rece o amestecam cu un pachet de unt.
Crema 2: Intr-o cratita batem albusurile spuma cu un praf de sare si cele 15 linguri de zahar. Punem cratita pe abur si batem in continuare. Din cand in cand ne unezim un deget si atingem spuma cand acesta nu se mai lipeste de deget atunci este gata. Dupa ce luam spuma de pe foc adugam nuca de cocos.
Asamblarea: peste prima foaie punem 1/2 din crema 1, adaugam a doua foaie dupa care 1/2 din crema 2, din nou foaie apoi crema 1, ultima foaie, apoi crema 2. Deasupra presaram cam vreo 20g nuca de cocos.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web