Dorohoi News Logo

Conopidă la cuptor

conopida-la-cuptor

Ingrediente:
900 gr conopida
400 gr smantana 12%
220 gr cascaval
2 oua
o legatura mare de ceapa
o lingura de parmezan
piper, sare,
unt pentru uns vasul
2 linguri de pesmet

Mod de Preparare: Conopida o speli si o tai in buchetele. Pui conopida intr-o oala cu apa si o lasi 15 min. din momentul in care incepe sa fiarba. Ceapa o tai marunt, cascavalul cubulete, ouale le amesteci cu smantana. Dai drumul cuptorului, sa fie deja incalzit, la 180 de grade. Cand conopida e gata, o pui intr-o sita mare si o lasi 2-3 min sa se scurga bine. Ungi vasul (de yena sau ceramica) si il tapetezi cu o lingura de pesmet. Pui un strat de conopida, jumatate de lingura de pesmet presarata peste ea, jumatate din cascaval, jumatate din ceapa, sare, piper, mai putin de jumatate din smantana amestecata cu ouale. Aceeasi pasi ii repeti inca o data, punand la final, peste smantana intinsa frumos si o lingura de parmezan ras. Lasi la cuptor 40-45 min sau pana s-a rumenit sa-ti placa ce vezi :) . Pofta buna, se serveste calda!

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web