Dorohoi News Logo

Foi cu cremă caramel

prajitura-cu-foi

Ingrediente:
1 pachet margarina
150 g zahar
2 oua
5 lg lapte
1 lingt bicarbonat stins cu otet sau zeama de lamaie
faina cat cuprinde

Pt crema:
300 g zahar
1/2 pachet unt
4 lf faina
500 ml lapte
esenta vanilie si rom

Mod de Preparare: Margarina trebuie sa fie la tempereatura camerei si se amesteca cu zaharul, apoi ouale, bicarbonatul stins si laptele pana ce se topeste zaharul. Ca sa va fie mai usor puteti folosi zahar pudra. Treptat se adauga faina si se framanta un aluat de consistenta potrivita. Se imparte in 5-6 bucati in functie de marimea tavii. Se coc, cum spuneam si mai sus pe dosul tavii la temperatura potrivita in cuptorul preincalzit. Dupa ce terminat cu foile, le dam deoparte si ne ocupam de crema. Pt inceput caramelizamm zaharul, iar cand acesta a inceput sa prinda culoare si s-a topit (Nu uitati sa amestecati mereu in el si focul sa fie mic) adaugam untul. Amestecam bine pana se ommogenizeaza, tragem de pe foc si incorporam faina, lingura cu lingura. Apoi punem din nou pe foc si adaugam treptat si laptele. Dupa ce am terminat lasam putin sa se racoreasca si adaugam si aromele. Cat crema inca mai este calduta asezam o foaie un strat de crema, iar foaie si tot asa, astfel incat ultimul strat sa fie de crema. decorat cu nuca si nuca de cocos. Acum fiecare poate face cum vrea. Ideal este sa stea peste noapte la frigi sau cel putin cateva ore, dar daca nu rezistati deloc, sariti pe ea. Se taie dupa preferinta, pt noi nu a mai contat forma!

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web