Dorohoi News Logo

Chifteluțe de mazăre

chiftele-cu-mazare

Ingrediente:
o conserva 500 gr mazare
2 oua
o ceapa
o lingura de marar
cimbru, ghimbir, piper, sare
putina faina
ulei

Sos:
4 linguri de smantana usoara
o lingura plina de branza topita
trei degete de branza telemea
o lingura marar
1-2 catei de usturoi

Mod de Preparare: Mazarea se pune la fiert in apa suficienta cam 10 min. Apoi se paseaza in blender sau cu mixerul de legume, se adauga 2 oua batute, ceapa tocata marunt, mararul si condimentele. Amestecul omogenizat se da putin la rece (15 min). Cu o lingura se formeaza in palme chiftelutele si se tavalesc usor printr-un strat fin de faina. In tigaie se incinge uleiul, cam de 2-3 degete cat sa acopere aproape integral chiftelele. Cand uleiul este incins, se cufunda chiftelutele si se tin 5 minute, intorcandu-le la jumatea timpului de pe o parte pe alta, pana se rumenesc un pic. Se scot alaturi, pe o farfurie peste care ai pus un servetel, ca sa scurgi surplusul de ulei. Pentru sos se amesteca toate ingredientele si cu asta ai terminat, apoi il punem peste chiftele.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web