Dorohoi News Logo

Brioșe cu mac și lămâie

Brioșe

Ingrediente:
125 g unt
2 ouă
70 g zahăr
200 g făină
2 lămâi
1 praf sare
1 pachețel zahăr
vanilat 70 g iaurt
1 linguriță praf de copt
150 ml lapte
50 g mac

Mod de preparare: Pui laptele pe foc, adaugi zahărul, iar când începe să fiarbă și să scadă, presari macul și amesteci până obții o pastă moale pe care o lași la răcit. Separi albușurile de gălbenușuri, bați albușurile spumă tare, iar separat freci untul cu puțină sare, cu zahărul simplu și cu cel vanilat, până obții o textură cremoasă și spumoasă. Înglobezi, treptat, gălbenușurile, combini praful de copt cu făina și iaurtul și adaugi în amestecul de ouă. În mixul obținut, încorporezi crema de lapte cu mac. Razi lămâile și le storci, adaugi coaja și zeama în aluat și albușurile treptat. Torni aluatul în formele de brioșe unse cu puțin ulei, dai la cuptor 35 de minute, le lași puțin la răcit și le servești.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web