Dorohoi News Logo

Plăcintă cu dovleac

placinta-cu-dovleac

Ingrediente:
Foi:

500 g. faina
1/2 lingurita sare
3 linguri ulei
un cub drojdie proaspata
apa calda cat cuprinde

Umplutura:
dovleac cca 1 kg si jumatate
ulei
zahar
scortisoara
1 galbenus pt uns deasupra

Mod de Preparare:  Am pus in cuva robotului faina, sarea, uleiul, drojia dizolvata intr-o canita de apa calduta am lasat un pic sa se umfle drojdia am mixat 1 min-2 pana s-a format o coca pe care am framantat-o la mana pt cateva minute. Aluatul este foarte elastic si maleabil se lasa sa se odihneasca pt cel putin 15 minute se intind foile cat mai subtiri am pus pe fiecare foaie 3 linguri de ulei apoi dovleacul- pe care l-am pregatit cu ajutorul unei linguri (cu lingura merge scobit frumos). Nu am calit dovleacul l-am amestecat cu un praf de sare si cu scortisoara dupa care am pus pe foaie trei linguri de zahar se ruleaza frumos si se pun rulourile de placinta in tava. Se ung cu galbenus de ou cu putin zahar pudra si un strop de apa si se dau la cuptor. Cand am scos din cuptor crusta de deasupra era un pic cam tare, am acoperit tava cu un prosop umed si am pudrat cu zahar. Foile sunt moi pt ca absorb umezeala umpluturii.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web