Dorohoi News Logo

Cartofi țărănești

cartofi

Ingrediente:
Cartofi (in functie de cati vreti sa faceti)
2 cepe mari (sau mai multe daca e nevoie)
2 lg de bulion
sare, piper, boia dulce si iute
patrunjel verde
putin ulei

Mod de Preparare: Punem cartofii la fiert in apa cu sare. Cand cartofii sunt fierti, ii punem in strecuratoare si ii lasam sa se scurga si sa se raceasca putin. Intre timp, tocam ceapa marunt. Intr-o cratita, punem ulei, atat cat sa acopere fundul, lasam sa se incinga si adugam ceapa tocata. O calim bine, punem boiaua, mai lasam putin si punem si buionul. Amestecam bine si apoi adaugam si cartofii. Amestecam pana ce imbrcam bine cartofii in sos. Cu grija insa ca sa nu ii sfarmam prea tare. Mai lasam pe foc cca 2 min si apoi adaugam si patrunjelul tocat marunt. Se servesc calzi, alaturi de ce garnitura vreti voi. Merg foarte bine cu muraturi.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web