Dorohoi News Logo

Tartă cu vanilie și caramel

tarta

Ingrediente:
Pentru aluatul sablée (sfaramicios):

80 gr zahar pudra
120 gr unt moale
25 gr migdale pudra
1 plic de zahar vanilat
1 praf de sare
1 ou
200 gr faina

Pentru caramelul sarat:
100 gr zahar
40 gr unt semi sarat
200 ml smantana lichida

Pentru crema cu vanilie:
400 ml smanatana lichida
250 gr mascarpone
40 gr zahar pudra
1 pastaie de vanilie
Nuci pecan

Mod de Preparare: Pregatiti aluatul sablée (sfaramicios): Se amesteca untul cu zaharul pudra, zaharul vanilat, varful de sare si pudra de migdale. Se adauga oul si se amesteca. Apoi adaugati faina si formati aluatul cu mainile. Puneti aluatul in folie de plastic, aplatizati-l si puneti la rece timp de 1 ora. Intindeti aluatul si puneti-li forma de copt. Intepati-l si coaceti-l 20 min la 180° C
Faceti caramelul sarat: topiti zaharul intr-o cratita fara sa-l amestecati (puteti scutura cratita din cand in cand). Cand se formeaza caramelul, se adauga untul. Se amesteca pentru a se incorpora bine. Se adauga si smantana lichida si, dupa fierbere, se lasa sa se ingroase timp de 10 minute, timp in care se agita cratita. Se toarna caramelul direct peste aluatul copt si se pune in frigider timp de o ora. 
Pregatiti crema de vanilie: Puneti smantana lichida, mascarpone si paletele de la mixer in congelator cu 15 minute inainte de preparare. Puneti smantana lichida, semintele de la pastaia de vanilie, mascarpone si zaharul pudra intr-un castron mare si bateti cu mixerul pana cand se formeaza crema. Folosind un posh si o duza canelata (optional), puneti crema peste placinta. Adaugati nuci pecan deasupra. Gata!

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web