Dorohoi News Logo

Pui cu lămâie și măsline

pui-lamaie-si-masline

Ingrediente:
3 pulpe întregi de pui - cu os
1 lămâie
500 ml de apă
150 gr măsline verzi fără sâmburi
3 cepe
1 cățel de usturoi
5 linguri de ulei de măsline
Coriandru proaspat

Mod de Preparare: Tăiați cele 3 cepe și tăiați pulpele de pui astfel încât să aveți doar pulpa superioară pe o parte și ciocănelul în cealaltă parte (6 bucăți în total). Prăjiți totul la foc iute timp de aproximativ zece minute în tigaia cu uleiul de măsline, adaugați usturoiul tocat și apă (amestecul tău trebuie să fie pe jumătate acoperit). Închideți cu capacul și gătiți timp de 10 minute. La sfârșitul acestui timp, amestecați ingredientele și puneți capacul la loc, dar de data aceasta fără ca capacul să închidă complet, puneți-l un pic într-o parte. Gătiți încă 25 de minute, amestecând la jumătatea gătitului. La sfârșitul acestui timp adăugăm măslinele verzi și lămâia, tăiată în sferturi, apoi punem capacul ca la pasul anterior pentru a mai găti 5 minute. Și iată! Sosul tău s-a redus, puiul tu este gătit și tot ce trebuie să faci este să îl servești oaspeților tăi! Dacă ai un vas tagine, nu ezita sa îl folosești, inevitabil își va face efectul! La final, puneți coriandru proaspăt și tocat înainte de servire.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web