Dorohoi News Logo

Prăjitură răsturnată cu prune

1

Ingrediente
3 plicuri de zahăr vanilat
250 de grame de făină
o linguriță de scorțișoară
o linguriţă de praf de copt
150 de grame de unt
150 de grame de zahăr tos
800 de grame de prune
5 ouă
250 de grame de zahăr
un praf bun de sare

Mod de preparare: Pentru început, pregătirea formei este crucială. Există două abordări posibile: caramelizarea directă a zahărului în cratiță sau folosirea unei forme cu pereți detașabili, în care zahărul va fi caramelizat separat, apoi turnat în formă. Atenție la acest pas, deoarece există riscul ca zahărul să se prelingă în timpul caramelizării. Urmează etapa pregătirii fructelor. Prunele trebuie spălate cu grijă și împărțite în două bucăți, îndepărtând sâmburii. Se aranjează jumătățile de prune concentric în formă, cu partea ruptă în jos, peste stratul de zahăr ars. Continuăm cu prepararea compoziției pentru prăjitură. Într-un castron adânc, se adaugă cele 4 ouă întregi, zahărul, sarea și zahărul vanilat. Se bat cu ajutorul unui mixer până când compoziția devine o cremă spumoasă și deschisă la culoare. În paralel, se amestecă făina cu praful de copt și scorțișoara. Se încorporează făina și untul topit (nu fierbinte) în compoziția de ouă bătute, cu mișcări delicate. Scopul este de a menține aerul conținut de ouă, pentru o textură aerată a prăjiturii. Compoziția obținută se toarnă peste prunele dispuse în formă și se nivelează cu grijă. Se lasă prăjitura să se răcească în formă timp de 20-25 de minute, apoi, încă caldă, se răstoarnă cu atenție pe un platou suficient de mare.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web