Dorohoi News Logo

Moelleux cu legume și smântână

moelleux

Ingrediente: 
250g de faina
150g unt
80 ml apa
1 galbenus de ou
50g mazare
3 buchete de broccoli
1 praz
30 g unt pentru calirea legumelor
150 ml smantana grasa
1 lingurita de mustar
sare
piper
4 boluri pentru cuptor

Mod de Preparare: Se incalzeste cuptorul la 180 °C. Ungeti bolurile cu unt. Portionati untul de 150g in bucati mici. Intr-un blender se toarna faina si un praf de sare si se amesteca timp de 30 de secunde. Apoi se adauga untul si apoi se toarna apa si se amesteca pana cand aluatul ia forma unei mingi. Dati la frigider timp de 10 minute. Se spala prazul si buchetelele de broccoli. Se taie prazul in bucati mici.
 Intr-un litru de apa se pun la fiert pentru 10 minute broccoli si mazarea. Dupa 10 minute se scot si se scurg bine de apa. Se taie broccoli in bucati mici. Intr-o tigaie se pune untul (30 g) si se caleste prazul timp de 15 minute. Inchideti focul si agaugati broccoli, mazarea, smantana si mustarul. Adaugati sare si piper dupa gust. Se intinde aluatul facut mai sus pe o suprafata presarata cu faina. Se decupeaza aluat pentru fiecare forma de copt si se pune in forma apoi se adauga compozitia si se acopera cu un capac de aluat. Folosind o pensula de bucatarie se unge fiecare forma cu galbenus frecat in prealabil. Coaceti timp de aproximativ 20 de minute la 180 °C.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web