Dorohoi News Logo

Budincă din fulgi ovăz cu fructe

budinca

Ingrediente:
50 g fulgi de ovăz, simpli sau integrali
150 ml lapte
1 banană
Afine
Scorțișoară

Mod de preparare: Fulgii de ovăz se pun la fiert în lapte și se amestecă din când în când pentru a nu se lipi de fundul cratiței. Când laptele începe să fiarbă, va trebui să amesteci continuu până când fulgii încep să se umfle în lapte și acesta este în totalitate absorbit. După ce este gata, cratița se ia de pe foc, iar conținutul se așază în boluri speciale sau căni ori pahare pentru servit. Budinca din fulgi de ovăz se poate decora apoi cu afine sau alte fructe de pădure,  banană, câteva nuci și scorțișoară. Dacă îți dorești ca budincă să fie mai dulce, poți adăuga puțină miere după ce compoziția a fiert sau poți pune banană pisată în compoziție. În acest fel, budincă din fulgi ovăz cu fructe și scorțișoară este mai dulce, dar în același timp rămâne un preparat sănătos, care nu conține zahăr.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web