Dorohoi News Logo

Gogoșele din pește

gogosele

Ingrediente:
150 gr pește fără oase
1 cățel de usturoi
1 ou
5 gr praf de copt
60 gr de făină
75 ml lapte
¼ ceapă
sare (opțional)
frunze pătrunjel proaspăt
ulei vegetal pentru prăjit

Mod de Preparare: Curățați cățelul de usturoi, apoi tocați-l mărunt. Curățați și tocați mărunt și ceapa. Scurgeți bine apa din cod cu un prosop de hârtie, apoi tăiați peștele. Spălăți și adunați frunzele de pătrunjel, apoi tocați-le cât mai fin. Puneți ingredientele tocate (usturoi, ceapa, pătrunjel și pestele) într-un castron mare. Adăugați faina, praful de copt, oul și laptele. Amestecați totul bine. Turnați mult ulei de prăjit într-o tigaie mare sau într-o tigaie cu părțile înalte și încălziți. Când este fierbinte, puneți cu atenție bilele mici de aluat în el. Le puteți face cu două linguri, precum găluștele sau le puteți rula în mâinile tale ușor unse. Va trebui să prăjiți chiftelele la foc mediu, astfel încât să se gătească bine în interior. Cand gogoșelele capătă o culoare aurie și sunt bine gătite în interior, scoteți-le din tigaie cu o spumieră și așezați-le pe hârtie absorbanta pentru a îndepărta excesul de ulei. Gata! Mâncați-le cât sunt încă fierbinți, ca să-și fie crocante!

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web