Dorohoi News Logo

Supă-cremă de mazăre

supa-crema-de-mazare

Ingrediente:
un pachet de mazare uscata. Nu mai stiu cate grame avea, cred ca 500.
1 morcov
1 patrunjel
1 ceapa
o bucatica de telina
chimion macinat
paine pentru crutoane
ulei de masline

Mod de Preparare: Mazarea o lasam la inmuiat in apa rece cu o seara inainte. Restul legumelor le taiem cubulete si le calim in putin ulei. Adaugam si mazarea si acoperim cu apa. Lasam la fiert 20 de minute. Crutoanele le facemin felul urmator: taiem cateva felii de paine cubulete, le asezam intr-o tava teflonata si le stropim cu ulei de masline si deasupra presaram chimion. Le dam la cuptorul incins la 180 de grade pentru aprox 15 minute. Pentru supa, stoarcem legumele de zeama, dar zeama o pastram. Punem legumele in blender, le mixam si adaugam treptat din zeama pastrata separat, pana ajungem la consistenta dorita. Condimentam cu sare, piper si chimion macinat.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web